Renovering av skolsalen startar

Det har nu blivit dags att börja fräscha upp skolsalen, vårt stora vardagsrum som en gång i tiden var en skolsal.

Denna sal har egentligen inte något jättebehov av renovering men taket är grått och ofräscht, väggarna är mörka och bröstpanelen är skavd och flagar på flera ställen om man tittar noga. Jag längtar efter nya, ljusare färger och vita detaljer som lyfter fram de vackra fönstren och skoltavlan.

Taket

Jag började med att måla taket som är ett spännpappstak i relativt gott skick. Den är lite vågig i hörnen men inte så mycket att jag tyckte det var värt att dra ner allt. Istället valde jag att måla med en blockerande oljefärg som blev helt perfekt.

5b

Väggarna

Väggarna är till hälften klädda med bröstpanel som är målad med linoljefärg från början och senare med någon ny akrylfärg. Den beiga nyansen som syns på bilden är förmodligen den äldsta färgen. Bröstpanelerna ska nu målas vita efter det att de skrapats rent på den färg som sitter löst och slipats så att ytan är uppruggad. Därefter målar jag med en spärrgrund och sedan en vattenbaserad antikvit färg från Nordsjö med glans 15.

salen 2

Tapeterna som sitter är inte så gamla. De är dock tapetserade på någon typ av board, masonit eller liknande, som med tiden släppt från husväggen och nu på vissa ställen buktar ut. Detta har givit oss en hel del huvudbry för att slutligen fatta beslutet att lägga på 6 mm renoveringsgips. Vi tror och hoppas att detta blir det bästa och enklaste alternativet.

 

 

%d bloggare gillar detta: