Fotobok 2017

Vad gör du med dina digitala layouter?

Det är ofta den första fråga som dyker upp när jag visar mina layouter. I många år har jag helt enkelt skrivit ut dem i min A3-skrivare och satt in dem i ett vanligt album. På sista tiden gjorde jag A4-storlek på layouterna för att kunna ha dem i EU-mappar. 2016 års layouter valde jag att trycka alla sidor som en fotobok. Läs mer om det i nästa artikel.

Även årets layouter kommer att trycka som fotobok.

Varför digital scrapbooking?

Fördelarna jag ser är många. Efter att ha samlat på mig mängder med fysiskt material som tar massor med plats och dessutom alltid ”kräver” nya inköp av både material, verktyg och tillbehör så tröttnade jag helt enkelt. I synnerhet när vi flyttade till huset och jag insåg att hälften av det jag har aldrig kommer användas för det hunnit bli gammalt och omodernt. Och kanske ännu mer i synnerhet när jag insåg att allt ska packas och förvaras, inte bara sakerna jag skapar med utan också de oändliga mängder färdiga album som tar sådan plats. Jag har alltid hållit på med digitalt skapande så steget för mig var inte långt.

När man skapar digitalt har man allt på samma plats, att starta upp Photoshop tar tre sekunder och sedan är det bara att sätta igång. När jag är klar lämnar jag mitt skrivbord lika rent som innan jag satte mig, utan att jag behöver plocka bort något. Och när en layout är färdig är den klar att tryckas eller visas där jag vill. När den sedan sätts i ett album tar den inte mer plats än pappersarket det består av, i stor motsats till mina tidigare bulkiga layouter som gjorde att ett album på sin höjd bestod av 10 sidor.


 

I det här inlägget lägger jag upp alla de sidor som är klara till årets fotobok. I boken kommer de att presenteras i kronologisk ordning, men det är inte så jag layoutar dem. Klicka på en bild för att kunna bläddra igenom alla sidor i större format. 

Vill du se fler digitala layouter så finns de på Facebook. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: