Salongens möbler

180308a

På övervåningen lär det en gång i tiden varit en slöjdsal i den gamla skolan. Idag finns där vårt sovrum, Isabels sovrum, ett arbetsrum och så en ”salong”. Salongen har inga egna fönster, de har dolts bakom soffan och pärlsponten där. Utifrån syns fönstret men inte inifrån. Det kan jag tycka är lite trist och någon gång kanske vi tar bort pärlsponten för att få in lite ljus. Under tiden är detta ett ställe att mysa på under mörka vinterkvällar.

180308b

Det var förstås inte så här det såg ut här uppe när vi köpte huset. Pärlsponten var som du ser mestadels träfärgad, det fantastiska trägolvet var övertäckt med billigaste laminatgolvet man kan hitta och resten av väggarna… ja de var… l-i-l-a.

180308e.jpg

Jag kommer nog aldrig glömma hur vi strax efter första julen vi firade i huset beslöt oss för att ta upp det fula laminatgolvet och se vad som dolde sig under. Vi var beredda på att lägga nytt laminatgolv, inte på att hitta ett trägolv i det närmaste i perfekt skick. Jag vet inte hur länge vi stod där och stirrade på golvet och funderade på hur fruktansvärt korkad man kan vara för att dölja det istället för att ta hand om det.

Vi valde att slipa golvet själva, något vi inte kommer göra om. Att slippa allt jobb och damm är värt varenda krona. Efter slipningen oljebetsade jag golvet med Zar och därefter lade jag på ett par lager hårdvaxolja.

180308c

Tapeterna vi valde är från Duros kollektion Gammalsvenska och heter Liljesal.

Möblerna i salongen, allt utom sekretären och lamporna, har jag köpt på Blocket. De är alla först målade med guldfärg och sedan med helmatt svart snickerifärg Beckers elegant aqua. Därefter har jag slipat fram guldet försiktigt.

Den underbara sekretären, lampan ovanför soffbordet och guldljusstakarna bland flera andra vackra saker fick jag äran att köpa av en facebookvän som tyckte att de nog skulle passa bra i mitt hem. Sekretären hade tillhört hennes syster och i den fanns så mycket historia om systerns tonårsliv att jag nästan skämdes över att måla över den. Sekretären kommer det snart fler bilder på.

180308d

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: