Skafferiet

skafferi 2

I somras fick vårt lilla skafferi en välbehövlig uppdatering, inte minst för att vi under sommaren använder skafferiet som genomgång från köket till trädgården. Med det nybyggda däcket blev skafferiet inte bara genomgång för oss utan för alla som kom på besök. Jag hade all anledning att skämmas över sakernas tillstånd i skafferiet. Se bild längst ned.

skafferi 3

Jag valde dock att göra det bästa av det som redan fanns där. Hyllplanen var minst sagt fula, men rejäla och faktiskt, märkligt nog, så verkar de sitta ordentligt och tåla en hel del tyngd. Så istället för att byta ut dem målade jag både dem, väggar, tak och golv.

skafferi 4

Jag älskar när saker, rum, möbler och allt annat, har något litet extra, något oväntat, något som visar att det ligger en tanke bakom. En dekoration som kanske inte är så påkostad men däremot tidskrävande och som dyker upp där du minst kan ana det. I skafferiets fall blev det golvet med vår ”logga” och tapeterna som fick utgöra detaljerna.

skafferi 5

Jag ville ha ett skafferi som tål att ses av främlingar, men som samtidigt inte är fylld av vackra förpackningar som ständigt måste fyllas på. Det ska vara ett praktiskt skafferi som inte kräver en massa tid och skötsel. Därför valde jag bara några få glasburkar och flaskor till förvaring. Resten av alla lösa förpackningar sorterade jag in i plastlådor som lätt kan tas ner så att jag vet vad de innehåller. Med lite spets som dekoration så blev de lite trevligare att titta på. 

skafferi 6

Som jag nämnde tidigare, jag hade all anledning att skämmas över skafferiet. Så här såg det ut innan jag tog tag i saken. Som du ser var det inte bara lite färg som behövdes, mest av allt behövdes ordning och reda. Märkligt nog är det som så att när det är ordning och reda så är det betydligt enklare att behålla ordningen än när det ser ut som det gjorde på bilden nedan.

skafferi 7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: