I mitt sovrum

Mitt sovrum… eller ja, vårt sovrum om vi ska vara petiga. Fast kanske ändå mest mitt, för här är det i princip bara jag som valt, i synnerhet när det gäller möbler. Tim har ryckt på axlarna och låtit mig hållas, så länge han får ha sina kläder i fred… var de ligger ska jag inte berätta här.

Längst ned i detta inlägg finns inköpsställen för detaljerna. 

sov 10

Se mer av sminkbordet här.

Sovrummet var det första rum vi renoverade när vi köpte huset. Jag kommer fortfarande ihåg känslan när jag köpte de där två tapetrullarna på Rusta till fondväggen. En fondvägg som då var tapetserad med en helt makalös tapet. En klarröd med kinesikt mönster. Vill du se? Kika här.

sov3

Den klarröda tapeten, de svarta listerna, och framför allt, den vidriga taklampan, också kinesinspirerad, åkte ut fortare än kvickt. Men efter det har sovrummet bytt möbler några gånger och nya möbler har tillkommit.

sov4

Den stora förändringen kom när vi flyttade in för gott och tog med sovrumsmöblerna från lägenheten. Det är nu sex år sedan jag först köpte sängborden och sänggaveln och jag har inte ett ögonblick ångrat, eller kännt mig trött på färgen jag valde att måla dem i. Färgen har förresten inget namn, det är en helmatt snickerifärg som blandas till efter färgkod, inte en hobbyfärg.

sov5

Färgkoderna är: NCS S 3020-B50G och  S 4010-Y30R. Jag tror att den sista av siffrorna är den turkosa färgen och den första är den bruna färgen.

sov 8

Det nyaste tillskottet i möbelväg är byrån. Känner du igen den? En fin gammal möbel från IKEA som säkert finns i många hem. Denna var brun ursprungligen och stod i vårt badrum där den blev lite för liten för sin uppgift.

sov12

Hyllplanet ovan sängen var Tims idé faktiskt. Jag som just sa att han inte hade så många synpunkter. Nu när vi har en liten katt som klättrar upp på allt är det mer tveksamt om idén var så bra. För vem vill vakna med att få tavlor och böcker i huvudet?

sov2

Detta är den lilla katten. Hon som till och med klättrar i gardinerna. Maken till busikg och fullständigt omöjlig att uppfostra-katt har jag aldrig haft. Vi får se om vi överlever hennes första år.

sov11

Den andra katten är faktiskt snäll… nästan jämnt. Sekunden efter detta foto togs låg självklart Dream-skylten på golvet. Jag vet inte vad som får dessa två att tro att de är bättre på att inreda än jag?

sov13

Än så länge har jag inte sett någon av dem gunga i takkronan. Men lilla Alma var nära på att fixa det härom kvällen när en fluga satte sig i den.

En liten inköpslista för den vetgirige:

Tapet: Rusta, utgången.
Kuddar: Tyg från Panduro, Tilda, finns fortfarande kvar men inte exakt samma mönster.
Pläd: Jysk, också sex år gammal.
Virkad filt: har jag virkat själv. Mönster finns på Drops
Tavlor och annat på hyllan: Loppis
Gammal motorcykel, tavlam med Dreams: In och Finn Södertälje
Ljusstakar på sängbordet: Coop
Kristallkrona: Modellen heter Maria Teresa.
Sminkbord: köpt via Blocket.
Byrå och sängbord: IKEA Hemnes
Sänggavel: Köpt via blocket
Överkast: Inköpt på IKEA för 20 år sedan
Möblernas färgkoder är: Färgkoderna är: NCS S 3020-B50G och  S 4010-Y30R
Krusidullerna på sminkbordet: via Ali Express, sök på onlays.

sov 9

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: