Koftan Fur Elise

Koftan Fur Elise har jag suttit med många timmar men jag tror nog att det var värt arbete. Resultatet blev precis som jag ville, lagom stort och med vackert hålmönster.

kofta2

Mönstret till koftan hittar du på Drops Garnstudion. Och medan alla mönstre från Drops verkar välgjorda tänkte jag nämna några skare jag stötte på.

Under tiden jag stickade vek sig knapp- och knapphålskanten utåt tack vare att man enligt mönstret stickar två aviga maskor precis intill. Som väl var hade jag en erfaren kollega att fråga som trodde att det skulle lösa sig när jag blockade koftan. Hon hade helt rätt.

Mönstret består också av ganska många, smala flätor. Vill man så kan man säkert hoppa över dessa och bara sticka räta maskor utan att påverka utseendet allt för mycket. Det skulle förmodligen skynda upp arbetet en hel del då de två maskorna som ska byta plats med varandra tar en del tid i anspråk.

Över det hela taget tyckte jag nog att mönstret funkade bra, det enda som för mig framstod meningslöst och märkligt var en väldigt massa ökade maskor innan resårkanterna. Dem hoppade jag över och ökade bara för att få det flätade mönstret att fortsätta i resårstickningen fram och bak.

kofta4

Eftersom jag tycker att ull kliar lite så valde jag även denna gång att sticka i ett bomullsgarn.Garnet heter Drops Safran och är egyptisk bomull vilket jag upptäckte innebar ett mycket mjukare garn än de andra bomullgarn jag provat. Lite dyrare men mycket trevligare att sticka i. Nu återstår att se om den håller formen lika fint som de andra.

kofta3

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: