Fort Lauderdale – resan börjar

Jag har alltid drömt om att få åka på en ”riktig” kryssning. Du vet, en sådan där fartyget har en pool och man klär upp sig till middagen. En som tar flera dagar, ja, kanske rent av en vecka. Det var ingen dröm jag funderade på dagligen, för på något sätt hade jag inte trott att den någonsin skulle bli sann. Men, ibland går drömmar i uppfyllelse med råge om man bara tar sig tid att utforska alternativen. 

Min dröm gick i uppfyllelse på Royal Caribbean, skeppet Allure of the Seas och kryssningen  Fort Lauderdale – Nassau, Bahamas – Cozumel, Mexico – Roatan, Honduras – Costa Maya, Mexico – Fort Lauderdale, Florida.

ftl2

Vi anlände till USA någon gång på kvällen den 18 oktober efter en 9 timmar lång flygresa och en omfattande och särdeles segdragen passkontroll, som först skedde genom självbetjäning och därefter samma procedur manuellt, med fingeravtryck och fotografering en andra gång. De är verkligen rädda för terrorister där borta, märkligt att ingen reagerade på mitt passfoto… Det är inte utan att jag funderade på om jag med hänvisning till GDPR kan begära att få tillbaka mina fingeravtryck när vi reser ut ur landet.

Slutligen kunde vi trots allt, runt midnatt lokal tid, checka in på Lago Mar Beach Resort. Ett hotell som var precis sådär sydstatskt mysigt i verkligheten som på bilderna. Detta föll förstås inte alla familjemedlemmar i smak, men personligen tyckte jag det var otroligt charmigt. Dessutom var alla exakt så där trevliga och vänliga som alla är i USA. Faktiskt till och med trevligare än värmlänningarna.

ftl3

Man skulle kunna tro att vi skulle sova länge dagen efter, vi hade ju trots allt varit vakna ett helt dygn, något de vuxna i denna familj knappast varit de senaste 14 åren, men faktum var att vi var alla vakna redan före solen. Likt små barn på julafton slängde vi på oss kläder och sprang ut för att se soluppgången. Ett skådespel som inte var fullt så praktfullt som vi förväntat oss då det låg några envisa moln längst horisonten.

ftl9

Denna vår första dag hade avsatt till att uppfylla shoppingbegäret hos den 14-åriga dottern, men trots hennes iver att ge sig av till Sawgrass Mills kunde hon inte förneka att det var ganska trevligt att stå på en sandstrand på andra sidan jordklotet och njuta av värme och vågskvalp i slutet av oktober.

ftl5

Vi stannade kvar på stranden en stund men så småningom fick vi alla erkänna oss besegrade av våra magar som börjat kurra. En ack så dyr, men ack så god frukost intogs på hotellet. En frukost som vi alla är överens om var den godaste under hela resan. Jag är inte helt säker på om den faktiskt var godast eller om vi bara var så hungriga.

ftl4

De en och en halv dagar vi tillbringade på hotellet var det gul och lila varningsflagg på beachen. Vi badade självklart innan jag frågade vad ”dangeorus sea life” betydde. Kan du gissa?

Så småningom gick det, trots vågskvalp och svalkande pool, inte att hålla dottern tillbaka och vi gav oss iväg till Sawgras Mills – the largest outlet and value retail shopping destination in the United States. Jag hade varit på detta shopping center för cirka 26 år sedan, till min besvikelse hade det inte minskat i storlek sedan dess. Det blev en lång och jobbig dag där för oss fullvuxna kan jag berätta, och inte heller handlades det speciellt mycket, något vi förmodligen har Maggan Andersson att tacka för. Med en dollar för cirka tio svenska kronor är det inte mycket som kan kallas billigt i USA idag.

ftl7

Andra dagen i Florida var också den dag vi skulle gå ombord på Allure of the seas. Vår boardingtid var satt till 13:30-14:00 vilket gav två av oss tid att lata oss vid poolen och en av oss att ta en Uber-tripp till Best Bye. Du kan få gissa vem som som gjorde vad.

Vi som stannade vid den lugna poolen fick sällskap av denna snygging och hans nästan lika snygga fruar samt en avlägsen släkting som var cirka en tjogondel så stor som han själv var. Snyggingen kröp ut i solen och blev ännu snyggare när han skiftade färg till skarpare orange. Jag skulle gissa att han var cirka en meter med svans och allt.

ftl8

Vid 17-tiden lade Allure of the seas ut från Fort Lauderdale och vi seglade mot solnedgången, bara en av alla vackra jag fångade på bild. I nästa inlägg kommer jag berätta mer om skeppet.

ftl6

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: