Ombord på Allure of the seas

Idag tänkte jag bjuda på en hel hög med bilder från fartyget. Den ovanför är tagen i Central park. Men vi börjar längst upp. På plan 18, vid poolerna.

allure7d

Så högt upp man komma. Här fanns förutom solstolar också fartygets stora bufférestarurang, Windjammer.

allure7c

Detta är en bild på ”The beach pool”. Förutom denna fanns åtminstone, så vitt jag vet, tre lika stora pooler samt ett okänt antal mindre, bubbelpooler. Här sluttade golvet sakta fram till den djupa delen av poolen och man kunde alltså ha fötterna i vattnet när man solade.

allure7b

Barnavdelningen var fyllde med diverse fontänleksaker och ruschkanor. Naturligtvis fanns en riktig livräddare vid varje pool.

allure7

Sports pool. Första dagen vi var till sjöss var det så här trångt just här. Men fortfarande fanns det gott om lediga platser att slå sig ned på.

allure6b

Längst fram i fören, i två våningsplan, fanns solariet. Här hade bara vuxna tillträde. Här fanns också ett antal stora bubbelpooler, en bar och en restaurang.

allure6

Solariet i kvällsbelysning. De flesta pooler stängde vid 22-tiden.

The Royal Promenade

allure iom - kopia

Här har vi flyttat oss några våningar längre ned och jag och Isabel står alldeles i början, eller kanske slutet, av the Royal Promenade, skeppets gågata med restauranger, butiker, fotografer, och information.

allure i - kopia

allure5e

Den ovala baren som syns närmast i bild rör sig upp och ned mellan promenaden och central park, som är våningen ovan.

allure5d
allure5c

Sorentos är pizzarestaurangen, den syns till höger i bild. Isabel upptäckte den de sista dagarna och hit gick hon så ofta hon orkade. Pizzorna var tydligen magiskt goda och ingick självklart i resans pris. Till vänster i bild en liten glimt av Kate Spade, butiken där vi suktade efter alla handväskor i en helt annan prisklass än vad vi hade råd med.

allure5b

Sista kvällen ombord var extra festlig. All ledig personal ombord klädde ut sig och genomförde en stor parad på promenaden. I förgrunden ser du en av de tillfälliga ”sales” som hölls medan vi var där. Vi fyndade några fina handväskor, t-shirtar och Isabel köpte en klocka.

allure5

Bilen är inte bara prydnad utan också tacksam för alla fotograferingar som ständigt pågick. Vart vi än gick fanns det fotografer redo att föreviga den magiska resan. Vi valde förstås annat att lägga pengarna på.

allure4

allure iot - kopia

Far och dotter, uppklädda för ”Formal night” den kväll då de allra flesta valde att klä upp sig i allt ifrån en enklare kocktailklänning till full gala.

Central Park

allure3d

Jag måste erkänna att jag för första gången i mitt liv glömde bort att fota ibland. Sista kvällen fick bli fotokvällen. Detta är alltså Central Park. Här fanns ett kafé som ingick i resans pris samt flera finare restauranger och barer som inte gjorde det och dessutom ett par butiker. Detta var ofta en lugn och skuggig oas på dagtid och en mysig promenad på kvällstid.

allure3callure3ballure3allure 3b - kopia

The Board Walk

allure8g

På Boardwalken hittar man de enklare restaurangerna, hamburgerbar, hotdog och donuts. Vi lyckades dock inte pricka in det sistnämnda medan det var öppet. Det här var kanske riktat till en yngre publik, med sin karusell och tivolikänsla.

allure8f

allure8eallure8dallure8c
allure8b
allure8a
allure8
allure i2 - kopia

Underhållning och annat

allure9d

I slutet av Boardwalken, längst akter ut, fanns The Aqua Theatre. Här gavs en storslagen föreställning där akrobater och simhoppare (ofta flerfaldiga internationella mästare) turades om att få publiken att dra efter andan. Tyvärr fick man inte fota eller filma någon föreställning och min dotter, polisen, såg noga till att kontrollera att jag inte bröt mot förbudet.

allure9

Från den högsta punkten i bilden ovan och ner i den lilla poolen hoppade de. Polen skiftade dessutom djup med jämna mellanrum, ibland användes den till att plaska runt eller gå på och ibland hoppa i. Någon gång var det vackra kvinnor som svävade runt precis på vattenytan, detta med hjälp av dykare.

allure9c

Som i alla kryssningsfartyg värda namnet fanns det också en isbana. Där kunde man åka skridskor på dagarna om man i 30-35 graders värme iddes ta på sig byxor. På kvällarna var det isshow så klart, en av de saker jag längtat mest efter i underhållningsväg. Jag kan berätta att jag inte blev besviken.

allure9b

Här ser du teatern, första kvällen såg vi Mama Mia och vid ett annat tillfälle visades en kortare föreställning där alla aktörer, sångare och akrobater deltog.

Man skulle kunna tro att de olika föreställningarna var lite halvbra, som på ett vanligt all-inclusivehotell i Turkiet, men se, allt var förstklassigt och perfekt ut i minsta detalj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: