Akvareller i julklapp

God jul kära läsare!

Jag vet inte hur ni har det med julklappar men vi säger varje år att vi inte ska ge de vuxna något. Ändå får alla vuxna alltid något. Oftast något vi varken behöver eller har önskat oss. I år, och även förra året till viss del, har jag beslutat mig för att ge bort något jag själv skapat. Eftersom jag har ganska stor självkritik och dömer mina alster hårt så ger jag självklart bara bort sådant jag själv skulle kunna tänka mig att ha på väggen.

akvareller december 1

Årets julklapp till min pappa blev de här två små tavlorna med motiv från hans födelsestad, Budapest. Tvåans spårvagn är kanske den vackraste turen i Budapest, den går förbi parlamentet och genom staden utmed Donaus strand.

akvareller december 4

Jag gav mig också på att måla Kedjebron men den fann ingen nåd inför mina kritiska ögon så den fick förbli oramad och hänger nu en stund ovanför min arbetsplats.

akvareller december 2

Jag tycker om att ha det jag målat framme ett tag, även om jag oftast inte tycker om dem så mycket att jag vill rama in dem. Genom att titta på dem så bearbetar jag skapandet lite mer, jag ser vad jag kunde gjort bättre och funderar över hur jag ska göra det. Oftast hamnar akvarellerna lutade mot datorskärmen för att sedan stoppas in i en liten mapp. Nu kom jag på att jag skulle kunna hänga upp dem under hyllorna och på det viset ha dem synliga ett tag.

akvareller december3

Månen är i mina ögon så fantastiskt vacker med sina fläckar och kratrar. Jag ville försöka måla den. Som vanligt hade jag en helt annan föreställning än vad som blev resultatet. Som ett första försök duger den, men jag tror att det kommer bli flera försök till innan jag är nöjd.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: