Keramik med ny glasyr

Glasyr är inte riktigt min grej när det kommer till keramik. Jag undrar om jag någonsin kommer känna att ”det här kan jag”?

keramik jan 19 2

Men trots det så får jag nog säga att jag är grymt nöjd med utfallet av dessa. Det är en glasyr från Lermakeriet som jag testade för första gången och som kom ut helt perfekt. Den fick precis förväntad färg och den rann inget så vitt jag kan bedöma. På den här vackra lavaleran är den helt enkelt perfekt.

keramik jan 19 1

Lavaleran är också Lermakeriets och den är inte det minsta svår att dreja i eller hård mot händerna. Lavaprickarna syns mest efter att leran är bränd.

Jag gjorde ganska snabbt slut på denna lera och tänkte beställa mer. Snål som jag var beställde jag från Panduro som har gratis frakt över 500 kr. Deras lera är grå och det står att den är bra att dreja med. På det säger jag bara… visst! Om du har händer av stål så funkar det säkert. Annars kan jag inte rekommendera den leran till drejning. Nu har jag just beställt från Cebex och ser fram emot att testa deras lavalera som också ska gå att dreja med.

keramik jan 19 3

Den här ljusstaken skulle egentligen passat värmeljus men tyvärr så är det precis så att ett värmeljus inte går ner. Jag tyckte dock om den stilrena formen så jag petade ner lite självtorkande lera för att få den att fungera för vanliga ljus.

keramik jan 19 4

Glasyren är min favorit, vit kristall, från Cebex. Jag har säkert nämnt det tidigare, och att den rinner väldigt. Av den anledningen glaserade jag denna ljusstake bara på insidan. Som du ser har den runnit ner från kanten helt men i botten är den så perfekt som den ska vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: