Koftan Telemark

Efter julklappsvantarna var jag väldigt sugen på att sticka en kofta med nordiskt mönster. Jag kunde knappt bärga mig tills garnet kom och jag kunde sätta igång och när jag väl gjort det, kunde jag inte sluta. Jag tror jag stickat varenda ledig minut jag haft i januari vilket inneburit att jag och Isabel sett väldigt många avsnitt av väldigt många serier på Netflix. För att bara sticka, även om jag måste ha koll på mönster, går inte.

kofta vinter 19 1

Valet föll på koftan Telemark med mönster från Drops. Det enda jag ändrade var den mellangråa mix-färgen till ljusgrått och den mörkgråa till turkost. Självklart. Kan nog inte sticka utan att det är turkost i det jag stickar. Eller rosa. Så klart.

kofta vinter 19 2

På det hela taget blev jag ganska nöjd med koftan. Trots att jag stickade medium som egentligen borde vara för lite blev den lagom, kanske rent av lite för vid, fast det är förstås en sådan modell. Så här efteråt så skulle jag nog inte ökat de där sista maskorna utan stickat modellen rak. Jag stickade med garnet Lima, och trots att det är en ull och alpackamix så sticks den i princip inte alls, vilket jag är glad för eftersom det varit något som avhållit mig från att sticka i ull.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: