Ljusstakar i vitt

keramik mars 1b

Det blev en hel del lyckat som kom ur ugnen sist och jag är faktiskt nöjd för en gångs skull.

keramik mars 1e

Även om jag är nöjd kan jag inte riktigt sluta förundras över hur en och samma glasyr kan bli så helt olika på samma lera. Att ljusstaken överst till vänster ser ut att ha minst glasyr kanske beror på att de var doppad lite kortare tid, men de andra bör ha fått lika mycket glasyr på sig och ändå blir de helt olika.

keramik mars 1d

Just den här lilla ljusstaken fick faktiskt bli present till en kollega som slutar. Fast det krävdes lite mod att ge bort den, för tänk om han inte skulle gilla den? Fast å andra sidan kommer jag kanske aldrig veta det för han är en väluppfostrad person och hade bara vänliga kommentarer att ge.

keramik mars 1c

De andra två ljusstakarna har jag lagt undan. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med dem, men en avlägsen tanke är att jag en dag ska ha så mycket grejer som jag faktiskt är nöjd med att jag kan stå på någon marknad eller liknande.

keramik mars 1b

keramik mars 1g

Den här ljusstaken är drejad av den ljusa lavaleran från Lermakeriet. Kristallglasyren har lagt sig i vackra prickar och på vissa ställen har det blivit som gyllene sträck i det hela. Den enkla formen tycker jag är perfekt till denna lera.

keramik mars 1f

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: