Mixad keramik

keramik mars 2b

Tiden rusar iväg och våren är här. Eller ja… den var det tills jag tog fram sommarbilen och fick den tvättad. Då plötsligt såg det mest ut som insidan av min lilla skål som jag faktiskt är väldigt nöjd med. Kristallglasyr, drejning och dekoration blev så bra jag kan hoppas på.

keramik mars 2c

Egentligen var tanken att skålen skulle få bli turkos på utsidan, men när jag hällde ut glasyren ur skålen rann det ner över kanten och in i det karvade mönstret. Det var bara att tänka om igen.

keramik mars 2d

Det blev också ett lite mindre tårtfat som fick turkos glasyr. Helt nöjd blev jag förstås inte men det är bara att prova igen.

keramik mars 2e

Hjärtskålen var en helt vanlig skål från början men eftersom den blev lite skev så fick den bli hjärtformad. Det var första gången jag testade slip-trailing, dvs att spritsa mönster med flytande lera. Hur kul som helst så det lär det bli fler gånger.

keramik mars 2f

Jag älskar prickar, det var därför skålen fick prickar runt om. Vad jag inte tänkte på var att en del av prickarna blev ganska toppiga och när de torkat och bränts blev de vassa. Det kan vara bra att tänka på.

keramik mars 2gkeramik mars 2h

Äggkopparna blev inte helt lika varandra, men båda rymmer ett ägg och det är väl huvudsaken. Dessa tar visserligen lite mer plats i skåpen men jag gillar att det finns plats för äggskalen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: